mandag den 28. juli 2014

Sådan tjener du kassen på YouTube

Flere steder i medierne kan man for tiden læse om hvor meget de helt store YouTube're tjener. Et eksempel er svenske Felix Kjellberg der med sin kanal PewDiePie årligt tjener over 22 millioner kroner. Flere har derfor fået interesse i at starte deres egen YouTube-kanal. Det er nemt at starte sin egen kanal og uploade videoer, men det er ikke nemt at blive en succes og YouTube-millionær. Jeg har derfor lavet denne guide, som viser dig hvordan du kommer igang med at tjene gode penge på YouTube. 

Hvem er jeg? 

Tobias Eberhard, 22 år
Mit navn er Tobias Eberhard. Jeg har tjent penge på YouTube siden August 2008, hvilket gør mig til Danmarks første YouTube partner. Jeg startede min første kanal i samarbejde med min fætter Ulrik. På kanalen producerede vi små sketches. På det tidspunkt var vi begge 15 år gamle. Vi har efterfølgende oprettet flere kanaler som vi sideløbende har arbejdet på.
I 2011 tog vi skridtet videre fra YouTube og oprettede vores eget videoproduktionsselskab. Her leverede vi videoproduktion til erhverv. Hele selskabet blev startet (køb af videoudstyr, leje af kontor etc.) af vores daværende indtjening på YouTube. Selskabet kørte rigtig godt og gør det stadigvæk i dag. Jeg har efterfølgende startet endnu en virksomhed med speciale i videoproduktion til erhverv. Denne virksomheds kærnekunde er iværksættere og små virksomheder. Konceptet er at levere billig videoproduktion som ser dyrt ud. 

Hvordan får man penge fra YouTube? 

Den grundlæggende indtjening man får på YouTube er fra annoncer som lægges op mod din video. Denne mulighed får man som YouTube partner. I dag kan alle kanaler med et godt omdømme få partnerskab. Tilmeld din kanal via linket her. Når din kanal er tilmeldt kan du begynde at monetize dine videoer. Når dette er gjort kommer der annoncer på dine videoer. De penge du tjener vil efterfølgende blive overført til din AdSense profil. Her kan du få udbetalt dine penge månedsvis. Bemærk at du skal have en indtjening på over 500 danske kroner før du kan få dine penge udbetalt. 

Sæt mål for dig selv

Som næsten alt andet kræver det tid og hårdt arbejde at blive en succes på YouTube. Det er de færreste der bliver populære over night. Hvis man holder fokus og arbejder hårdt på at skabe nogle gode og værdifulde videoer, så skal succesen nok komme. Det tager måske flere år, men hvis du arbejder målrettet skal du nok blive en succes. En god måde at holde dig motiveret er ved at sætte delmål. Det kan f.eks. være et bestemt antal abonnementer, visninger eller delinger. På den måde kan du holde dig motiveret, selvom den store succes ikke kommer med det samme. 

Start ud for stort og tab din passion

Køber du masser af udstyr som kræver tid og arbejde at sætte op, så kan du nemt miste din passion og lyst til at producere videoer. Er du typen der er passioneret i øjeblikket, så vælg en optagelses-metode der passer dig. Er du mest motiveret på løbeturen eller i bilen på vej til eller fra arbejde, så er det måske din mobiltelefon du skal bruge. Hvis du modsat er motiveret af teknologi og flotte optagelser skal du følge den vej. På den måde sikre du at dine videoer har den energi og stemning som du udstråler når du er i dit fulde es. 

Find din niche og følg den

Det er vigtigt at du allerede fra start af har en plan over hvilke videoer du vil lave og hvilken målgruppe du vil ramme. Det er kedeligt arbejde for en kreativ der bare gerne vil igang med at producere videoer, men i sidste ende er det rigtig vigtigt at have styr på. Det gør den fremtidige arbejdsproces meget nemmere, da du kun skal fokusere og arbejde ud fra det image/type videoproduktion du har valgt fra starten af. Det gør det også meget nemmere at tiltrække abonnementer, da de ved hvad de får. Der er mindre risiko for at folk abonnerer på dine videoer, hvis du laver videoer om både blomster, teknologi, biler, politik og Star Wars-gear. Alle emnerne vil højt sandsynligt ikke være relevant for den enkelte abonnement, men hver især kan emnerne fange deres egen målgruppe. Derfor råder jeg dig til at finde din faste niche, holdning og stemme, så skal de trofaste abonnementer nok finde dig! 


Følg YouTube's retningslinjer 

YouTube's retningslinjer er din bibel. Følg dem og du er inde i varemen, ignorer dem og YouTube straffer dig hårdt. Alt dit hårde arbejde og YouTube popularitet kan være spildt, hvis du først gør dig upopulær hos YouTube. Et eksempel kan være brugen af copyrighted materiale. Dette slår YouTube hårdt ned på. Hvis du benytter dig af materiale som ikke er dit eget, så får du en streg i bogen. Tro ikke at du kort kan bruge et klip fra en sang - YouTube har et filter, som opfanger og registrerer din kanals ulovlige brug med det samme. Hvis situationer som disse sker flere gange vil YouTube annullere deres partnerskab med dig og i værste fald lukke ned for din kanal. Derfor anbefaler jeg at man altid læser YouTube's retningslinjer inden man går igang.     

Ingen kommentarer:

Send en kommentar